Dit is mijn verhaal

En toen was het alweer maandag. Ik kijk richting mijn wekker en zie dat ik opstaan niet langer kan uitstellen. Pfff, ik voel me misselijk, moe en heb totaal geen zin in een nieuwe werkdag.
Waarom kan ik niet eens een keer uitgerust wakker worden zoals ieder ‘normaal’ mens?
Gisteravond ben ik wederom op tijd naar bed gegaan, dus dan zou je toch zeggen dat ik nu vol energie klaar moet zijn voor een nieuwe dag? Maar zoals gewoonlijk is dat ook vandaag weer niet het geval.

Tot halverwege 2018 begon ik zo mijn week. Ik was nog jong (begin 30), had succesvol twee studies afgerond en een baan, maar voelde me nooit echt fysiek en mentaal fit. Als ik mijn situatie vergeleek met mensen in mijn omgeving dan miste ik totaal de energie die zij wel leken te hebben.
Maar ondanks dat ik mezelf niet goed voelde, ging ik wel altijd door en legde ik de lat steevast te hoog, zowel op mijn werk als in mijn privéleven, waardoor ik dan ook regelmatig ’s avonds totaal opgebrand op de bank belandde. Mijn leven veranderde zo langzamerhand richting slapen, werken, rusten, slapen. ’s Avonds nog gezellig bijpraten met een vriendin of sporten? Ik kon het er voor mijn gevoel echt niet meer bijhebben. Ik zag de deur uitgaan inmiddels als een last, want mijn hoofd zat te vol en ik wilde eigenlijk maar één ding: rust!
Het gevolg daarvan was dat ik vrijwel alle leuke dingen totaal uit mijn leven had verbannen. Geen enkel oplaadmoment had ik meer, anders dan voldoende proberen te slapen.  
Alleen al de gedachte om mijzelf weer ergens heen te slepen leverde alweer de nodige stress op. Buikpijn, misselijk, nekpijn, een blokkade in mijn rug, ik ging van de ene naar de andere klacht.
Pas toen ik tijdens mijn werk letterlijk niet meer kon functioneren, kwam pas het besef dat het zo niet langer ging. 

Ik kwam overspannen thuis te zitten. En ook al dacht ik op dat moment zelf nog dat ik na twee weken rust er wel weer zou zijn, bleek de realiteit helaas anders.
Deze periode met daarin diepe dalen, bleek achteraf wel een omslagpunt in mijn leven.
Er moest iets veranderen, want “als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”.

Tijdens deze ziekteperiode kwam ik erachter dat ik dit niet alleen kon oplossen en dus zocht ik hulp. Ik ben op zoek gegaan naar hoe het zo ver heeft kunnen komen dat ik geestelijk en lichamelijk niets meer kon en hoe ik mijn leven vanaf dan anders kon inrichten. 

Annelieke Willems Stress- en Leefstijlcoach Teteringen

Annelieke Willems

Leefstijlcoach

Maar hoe anders is het nu?

Ik heb inmiddels geaccepteerd dat mijn energieniveau kan verschillen per moment en geef nu eerder eraan toe als ik merk dat ik vermoeid raak. Ik kies dan bewust om even te ontspannen en voel me daar ook niet meer schuldig over.
Waar ik voorheen veel waarde hechtte aan de meningen en verwachtingen van anderen, leef ik nu veel meer naar mijn eigen waarden, wat vind ik belangrijk in het leven? Ik luister nu meer naar mijn gevoel in plaats van dat ik alles logisch probeer te beredeneren. Als gevolg daarvan ervaar ik nu veel meer rust in mijn hoofd, kan ik weer functioneren in mijn werk en sta ik positiever in het leven. Kortom ik heb eindelijk mijn juiste werk/privé balans gevonden.  

En dat niet alleen, ik merk ook dat ik nog maar nauwelijks last heb van lichamelijke klachten.
Ik beschik inmiddels weer over meer energie en heb de regie over mijn eigen leven weer terug. Ik doe nu weer dingen waar ik blij van word. Ik ga bijvoorbeeld weer vol enthousiasme naar de tennisbaan, en als iemand vraagt of ik mee wil doen aan een toernooi, hoef ik hier niet over na te denken en zeg ik volmondig ja. Dat ik dit weer kan is echt top, mijn vertrouwen is weer terug en ik zit inmiddels gewoon weer lekker in mijn vel!

 

 

Annelieke Willems Dit is mijn verhaal coaching rust Teteringen Anvida stress
Annelieke Willems Dit is mijn verhaal coaching rust Teteringen Anvida stress

Als je me zou kennen zou je weten dat…

  • Ik hou van wandelen en sportieve uitdagingen. Daarnaast ben ik opgegroeid in de regio Nijmegen wat maakt dat ik inmiddels 3x de Nijmeegse Vierdaagse heb uitgelopen. De energie van zo’n groepsprestatie, de supporters en de muziek langs de route werken voor mij enorm aanstekelijk.
  • Ik regelmatig op de tennisbaan te vinden ben en ook dan lekker fanatiek ben.
  • Ik tijdens mijn studie een half jaar in Barcelona heb gewoond en sindsdien Spanje mijn favoriete vakantieland is. Ik hou van het Spaanse eten en word helemaal vrolijk van de zon en palmbomen.
  • Ik ook op Netflix voornamelijk Spaanstalige series kijk en mij dan weer helemaal terug waan in Spanje.
  • Ik het superleuk vind om met de verse groenten uit mijn eigen moestuin een nieuw gerecht te maken.
  • Ik een brede interesse heb in veel verschillende onderwerpen en als echte weegschaal heb ik daardoor altijd moeite met kiezen.
  • Ik goed ben in (over)analyseren, mijn vriend noemt het ook wel “anneliekyseren”.
  • Ik echt helemaal tot rust kan komen tijdens een dagje in de spa/sauna.
Annelieke Willems Dit is mijn verhaal coaching rust Teteringen Anvida stress